Snikhete, natte Queensland summer - Reisverslag uit Sydney, Australië van Klaas en Esther - WaarBenJij.nu Snikhete, natte Queensland summer - Reisverslag uit Sydney, Australië van Klaas en Esther - WaarBenJij.nu

Snikhete, natte Queensland summer

Door: Klaas en Esther

Blijf op de hoogte en volg Klaas en Esther

24 Maart 2010 | Australië, Sydney

Hallo allemaal,

De zomer zit erop, de laatste cycloon van het seizoen heeft op destructieve wijze huisgehouden in midden Queensland, maar de orkaanwinden zijn ons gelukkig net bespaard gebleven. Kortom hoog tijd voor een update van de afgelopen maanden.
Voor wie het nog niet weet; Esther is inmiddels twintig weken zwanger, dus de babykamer moet binnenkort worden geschilderd en ingericht.
We zijn eind november ons nieuwe huis gaan bewonen en dat bevalt prima. Het huis zelf behoefde niet al teveel werk, maar de tuin is een heel ander verhaal. Toen we hier kwamen wonen en het zeven maanden niet of nauwelijks geregend had, was de tuin een dorre enigzins kale boel. Maar de ouderwets natte Queensland summer, met ongeveer 800mm regen in vier maanden bleef onze tuin hardnekkig in een jungle omtoveren. Ondanks het fanatieke gesnoei en gemaai van Klaas. Dus behalve energie in het aanleggen van de tuin steken, moet er ook veel aan onderhoud worden gedaan. Anders is het mooie nieuwe huis binnen de kortste keren opgeslokt door de jungle.
Onze kerst was dit jaar een hele bijzondere. Wij hebben Santa Claus dit jaar ontvangen op een tropisch eiland. Zes dagen waren wij te gast op Heron Island bij Steve, Berengere en kleine Nina. Met recht een van de mooiste kerstfeesten ooit (sorry van der Valkjes)
Na de kerst is er vooral hard gewerkt en wij kijken nu uit naar de Pasen die we met Saskia in Carnarvon Gorge door zullen bengen en daarna een week Saigon met Aad, Ina, Eric en Hettie.
Jullie worden op de hoogte gehouden.

• 24 Maart 2010 - 12:32

Ramona:

Wat een ervaring om zo de kerstdagen te vieren.
    Heel wat anders als onder de kerstboom met sneeuw en gladde wegen door het tekort aan pekel. En met pasen zitten wij niet in Carnarvon maar gewoon bij van der Valk tussen de vogels. groetjes, we zijn nu al nieuwsgierig naar jullie volgende verslag.

• 24 Maart 2010 - 19:55

Persoontjes:

Leuk beknopt verslag!!
    Rare gewaarwording lijkt mij, sint of santa in de tropische warmte.....
    Heel veel plezier met de voorbereidingen voor de babykamer en succes de laatste helft van de zwangerschap!
    Mooie foto's!!

• 25 Maart 2010 - 14:00

Maarten En Marja:

ha Esther en Klaas,
    prachtige foto,s zeg!!
    Voor jou wel fijn Esther dat de hitte minder word. Weer een lekker gevoel denk ik als jullie je ouders weer zien, een fijne tijd!!!
    De helft zit er voor jullie op van de zwangerschap, nu zachtjes aan aftellen.Donderdag 1 april krijgen wij de sleutel van het andere huis. En dat is geen grap. Groet uut Meneerse

• 25 Maart 2010 - 19:35

O En O:

Hoi,allebei.
    Leuk weer wat van jullie te zien,regenen kan het daar ook zagen wij.
    Was de auto water dicht?Heel leuke foto's,geniet er nog maar van ,straks met de kleine gaat dat toch een beetje anders worden,maar is vast ook een fijne tijd.
    Nog even dan komen de hollanders weer bij jullie
    jullie zien er weten we allemaal naar uit.
    Groetjes uit de essenlaan van menheerse

• 27 Maart 2010 - 03:38

Jaap:

Hallo Klaas en Esther
    Leuk deze update van jullie site. Wij hebben kunnen zien hoe droog de natuur kan zijn bij jullie. Dan is het bijna niet voor te stellen dat het zo snel kan veranderen in een jungle. Dat is dus hard werken. Groetjes vanuit Oegstgeest.

• 27 Maart 2010 - 07:32

Geertje:

Hoi lieverds.
    het is 8.30 uur en wij gaan nu op weg naar friesland, maar nog gauw even een reactie. Wat prachtige foto,s en weer een mooi verhaal. Ook bedankt voor de andere foto,s ze zitten al uitgeprint in mijn mapje.

liefs en een dikke kus van mij.

• 30 Maart 2010 - 09:07

Marian:

Leuk weer bericht van jullie te lezen. Wat spannend om ook nog papa en mama te worden worden. We worden regelmatig op de hoogte gehouden door Leon en Marloes over hoe het met jullie gaat.
    Jammer dat jullie er op 7 mei niet bij kunnen zijn maar in deze toestand is dat ook erg moeilijk. Ook ik ben nieuwsgierig naar het volgende verslag.